بررسی و مقایسه روش های تعمیر برد موبایل

در این قسمت از سری آموزش تعمیرات موبایل به سراغ بررسی و مقایسه روش های تعمیر برد موبایل می رویم

آیا برد گوشی تعمیر می شود؟

خوشبختانه در موارد زیادی امکان تعمیر برد گوشی وجود دارد. تعمیرکاران حرفه ای که دارای تجربه کافی باشند می توانند با پیدا کردن ایرادات برد گوشی، آن را تعمیر کنند. البته در مواردی مثل شکستگی و سوختگی کامل برد، امکان تعمیر آن وجود نخواهد داشت.

برای تعمیر برد گوشی باید ابتدا گوشی را باز کرده و سپس به برد اصلی دسترسی پیدا کنید. اینکار تنها با پیچ گوشتی لپ تاپ یا مخصوص پیچ گوشتی های مخصوص گوشی امکان پذیر است. البته توصیه می کنیم در صورتی که تجربه و دانش کافی ندارید به هیچ وجه شخصا اقدام به تعمیر برد گوشی نکنید. پس از بررسی برد، می توان با تعویض قطعات آسیب دیده، برد گوشی را تعمیر کرد.

گاهی می توان مشکلات برد موبایل با تعویض قطعاتی که در بخش قبل ذکر شدند، برطرف نمود. اما در بیشتر موارد، میزان آسیب دیدگی برد به اندازه ای است که نیاز به تعویض آن می باشد. مراحل تعویض این قطعه عبارتند از:

1-  قاب باز کن را به زیر درب پشت گوشی وارد کنید.

2- لبه بالایی درب پشت را شل کنید.

3- لبه چپ  و راست درب پشت را هم شل کنید.

4- درب پشت موبایل را به آرامی بردارید.

5- باتری موبایل را بیرون بیاورید.

6- سیم کارت را از گوشی بیرون آورید.

7- حافظه SD را رو به داخل فشار داده و از دستگاه بیرون بیاورید.

8- پیچ های نگدارنده ی فریم میانی را باز کنید.

9- در این مرحله ی تعویض برد موبایل ، باید فریم میانی را جدا کنید.

10- کانکتور دوربین اصلی را هم باز کنید.

11- لبه محفظه اسپیکر را به آرامی بلند کنید و این بخش را بیرون بیارید.

12- کانکتور دوربین سلفی را باز کنید.

13- کانکتور تاچ یا دیجیتایزر را باز  کنید.

14- کانکتور ال سی دی گوشی خود را باز کنید.

15- کانکتور فوقانی سیم آنتن وای فای را باز کنید.

16- حالا باید پیچ نگهدارنده مادربرد را باز و این قطعه را جدا کنید.

17- کانکتور دوربین اصلی روی برد را باز کنید.

18- دوربین اصلی را جدا کنید.

19- پس از تعویض برد گوشی ، مراحل ذکر شده را به صورت برعکس انجام دهید.

برد موبایل چگونه کار می کند؟

ما در بخش قبلی، برد موبایل را با مادربرد کامپیوتر مقایسه کردیم؛ این مقایسه به شما کمک خواهد کرد که درک بهتری از نحوه عملکرد قطعه مورد بحث داشته باشید. برد در واقع موظف است که هماهنگی لازم بین سایر اجزای گوشی را فراهم کرده و به این ترتیب، عملکرد های مختلف دستگاه را امکان پذیر نماید. مقاومت، خازن، دیود و … از جمله مهم ترین قطعات تعبیه شده روی برد هستند که با عملکرد خود، به تکمیل فرایند کاری برد کمک می کنند. درست مثل مین برد لپ تاپ و کامپیوتر، اجزاء برد موبایل نیز با هم در ارتباط بوده و خرابی یا نقص هریک از آنها، روی سایر بخش ها تاثیر منفی خواهد گذاشت. از طرفی، تعمیر این بخش ها هم نیاز به مهارت بالایی داشته و باید با دقت انجام گردد.

قطعات مورد بررسی در تعمیر برد موبایلمقاوت

یکی از مهم ترین اجزای برد که وظیفه پخش کردن جریان برق به سایر بخش ها را بر عهده دارد. تعمیرات این قطعه به دلیل ارتباط با برق، نیاز به رعایت نکات ایمنی ویژه ای دارد.

خازن

از دیگر قطعات و بخش های برد موبایل، خازن است که به عنوان منبع تغذیه ولتاژ شناخته می شود. البته خازن ها قابل تعمیر نیستند و اگر از کار بیفتند، باید تعویض گردند.

سیم پیچ

بخش مورد بررسی دیگر در تعمیر برد موبایل ، سیم پیچ است.

این بخش، از ولتاژ محافظت می کند و در صورت خرابی، فرایند روشن شدن دستگاه را مختل می نماید.

دیود

دیود، ولتاژهای موبایل را در مقدار ثابت نگه میدارد.

ترانزیستور

ترانزیستور نیز موظف است که ولتاژ ورودی به برد را کنترل کند و در تعمیر برد موبایل ، نقش قابل توجهی دارد.

علت خرابی برد گوشی چیست؟

دلایل مختلفی باعث خراب شدن برد گوشی و بروز مشکلات جدی در تلفن همراه شما می شوند.

در اینجا به مهم ترین آن ها اشاره خواهیم کرد.

حرارت زیاد؛ سوختن برد گوشی در اثر گرمای زیاد

یکی از مشکلات شایعی که در بسیاری از گوشی های هوشمند دیده می شود، بالارفتن بیش از حد حرارت گوشی و آسیب به برد گوشی است. انجام فعالیت های سنگین، قرار گرفتن در معرض نور خورشید، بروز مشکلات برقی، کیفیت پایین اجزای گوشی و عوامل مختلف دیگری می تواند باعث سوختن برد گوشی در اثر گرمای زیاد شود. معمولا خراب شدن برد گوشی به دلیل حرارت زیاد یکی از اصلی ترین دلایل خراب شدن برد گوشی سامسونگ، شیائومی، هواوی و سایر گوشی های اندرویدی است.

ضربه خوردن؛ اصل ترین دلیل خراب شدن برد گوشی

یکی دیگر از مواردی کی می تواند باعث آسیب به مادر برد شود، ضربه خوردن گوشی است. ضربات کوچک و بزرگ باعث شکستگی در برد یا اجزای متصل به آن می شوند. از آنجایی که حتی یک ترک کوچک نیز می تواند ارتباط بخش های مهم گوشی شما از روی برد را مختل کند، محافظت از گوشی در مقابل ضربه اهمیت زیادی دارد.

با تهیه با کیفیت و مقاوم از دلتوس می توانید خیال خود را  از این بابت راحت کنید.

مشکلات برقی؛ خرابی باتری گوشی می تواند به برد آسیب بزند

یکی از وظایف اصلی برد گوشی کنترل ولتاژ ورودی به بخش های مختلف است. در بسیاری از موارد یک باتری خراب یا تقلبی که ولتاژ مناسبی را به برد منتقل نمی کند می تواند باعث خراب شدن آی سی ها و سایر قطعات برد گوشی شود.

حتی سوختن یک خازن یا مقاومت در اثر ولتاژ بالا یا پایین می تواند باعث خراب شدن برد اصلی موبایل شود. بنابراین توصیه می کنیم حتما از سلامت و اصل بودن باتری گوشی خود مطمئن شوید. اگر باتری شما دچار مشکل شده است و قصد تعویض باتری گوشی خود را دارید، می توانید در فروشگاه جانبی لیست کاملی از انواع باتری گوشی را مشاهده و انتخاب کنید.

آب خوردگی؛ آب دشمن برد و قطعات داخلی گوشی

ورود چند قطره آب به داخل گوشی می تواند فاجعه آفرین باشد. نفوذ آب به برد گوشی باعث اختلال در عملکرد مدار الکتریکی برد و ایجاد اتصالی در قسمت های مختلف آن می شود. گوشی آب خورده، همیشه در معرض خطر سوختگی مادر برد قرار دارد.

در بسیاری از موارد حتی قطرات آب باران و یا چند قطره کوچک که روی صفحه نمایش می ریزند نیز می توانند با نفوذ به درون گوشی باعث آسیب دیدگی برد و اسکرین شوند. نصب گلس گوشی خصوصا گلس های با فناوری نانو پلیمر از برخورد مستقیم آب به اسکرین و ورود به درون گوشی جلوگیری می کنند.

علائم خرابی برد گوشی؛ نشانه هایی که خبر از سوختن برد می دهد

آسیب دیدن برد اصلی گوشی باعث از کار افتادن قسمت های مختلف گوشی یا خاموش شدن کامل آن می شود. از آنجایی که علائم خرابی برد گوشی شباهت زیادی به علائم مشکلات دیگر گوشی مثل مشکلات نرم افزاری یا مشکلات باتری دارند برای تشخیص سوختن برد گوشی باید حتما به تعمیر کار مراجعه کنید.

با این حال، در اکثر موارد خرابی برد گوشی با علائم زیر نیز همراه می شود.

  • هنگ کردن موبایل و ریستارت شدن (نشانه اصلی خرابی برد گوشی آیفون)
  • خاموش شدن کامل گوشی (مردن گوشی!)
  • خاموش و روشن شدن های پیاپی و بدون توقف
  • گیر کردن کوشی روی لوگو بعد از روشن شدن (بالا نیامدن گوشی بعد از روشن شدن)
  • گوشی روشن شده اما صفحه نمایش روشن نمی شود
  • گوشی شارژ نمی شود یا خیلی زود شارژ خالی می کند
  • اسپیکر، دوربین یا میکروفون گوشی کار نمی کنند
  • مشاهده پیغام های Encrypt Unsuccessful یا Internal Storage Damaged بعداز روشن شدن گوشی

جمع بندی نهایی برد گوشی

در این مقاله به معرفی برد گوشی پرداختیم و دلایلی که ممکن است باعث خراب شدن برد گوشی شوند را بررسی کردیم. شما می توانید سوالات خود در مورد برد گوشی یا تجربیات خود از خراب شدن برد را از طریق کامنت ها مطرح با ما به اشتراک بگذارید تا کارشناسان حرفه ای جانبی به سوالات شما پاسخ دهند.

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "بررسی و مقایسه روش های تعمیر برد موبایل" هستید؟ با کلیک بر روی اقتصادی, کسب و کار ایرانی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "بررسی و مقایسه روش های تعمیر برد موبایل"، کلیک کنید.