۱۲ آبان در دنیای علم چه خبر؟

تقویم علم؛

۱۲ آبان در دنیای علم چه خبر؟

در این تقویم وقایع و رویدادهای مهم تاریخی مرتبط با علم و فناوری را مرور خواهیم کرد.

به گزارش خبرگزاری نشر روز، تاریخ علم مملو از رویدادهای مهمی است که نوآوری‌ها، کشف‌ها و حتی زادروزها و درگذشت‌های دانشمندان و مخترعان تاثیرگذار جهان را در برمی‌گیرد. در این تقویم علم، وقایع مهم مصادف با امروز ۱۲ آبان برابر ۲ نوامبر را ورق می‌زنیم.  

*** 

اولین ساکنان ایستگاه فضایی بین‌المللی 

۲ نوامبر ۲۰۰۰ میلادی برابر با ۱۲ آبان در سال ۱۳۷۹ خورشیدی، یک فضانورد آمریکایی و دو فضانورد روس در آغاز ماموریت چهار ماهه خودشان، اولین ساکنان دائمی ایستگاه فضایی بین‌المللی شدند. پس‌از اتصال فضاپیمای سایوز آنها در ساعت ۱۱:۰۰ صبح به وقت گرینویچ، ویلیام شپرد، سرگئی کریکالف و یوری گیدزنکو وارد ایستگاه شدند، چراغ‌ها و سامانه‌های پشتیبانی حیاتی را روشن کردند و اقدام به برقراری ارتباط تلویزیونی زنده با سالن کنترل ماموریت در روسیه کردند تا تایید کنند که انتقال به‌خوبی پیش رفته است. آنها در دو اتاق از سه اتاق ایستگاه فضایی اقامت داشتند تا اینکه شاتل فضایی اندیور ناسا اوایل دسامبر با صفحات خورشیدی غول‌پیکری که تمام انرژی لازم برای کل ایستگاه را فراهم می‌کرد از راه رسید. 

۱۲ آبان در دنیای علم چه خبر؟

اولین کرم اینترنتی 

۲ نوامبر ۱۹۸۸ میلادی برابر با ۱۲ آبان ۱۳۶۷ خورشیدی، رابرت تی. موریس، دانشجوی دانشگاه کرنل آمریکا اولین کرم رایانه‌ای را در اینترنت منتشر کرد. کرم بلافاصله پس‌از انتشار شروع به تکثیر وحشیانه کرد و هزاران رایانه را در سراسر آمریکا مسدود کرد. این بدافزار رایانه‌ای که به کرم موریس معروف است در ابتدا قرار بود یک برنامه آزمایشی خودتکثیر باشد اما موریس به زودی متوجه شد که این برنامه ماشین‌ها را با سرعتی بسیار سریع‌تر از آنچه او پیش‌بینی می‌کرد، آلوده می‌کند. رایانه‌ها در بسیاری از دانشگاه‌ها، سایت‌های نظامی و مراکز تحقیقاتی پزشکی تحت تأثیر قرار گرفتند. وقتی موریس متوجه شد چه اتفاقی درحال وقوع است پیامی ناشناس فرستاد و به برنامه‌نویسان آموزش داد که چگونه کرم را بکشند و از عفونت مجدد جلوگیری کنند. باوجوداین، به‌دلیل مسدودشدن مسیر شبکه، این پیام زمانی دریافت شد که دیگر خیلی دیر شده بود. موریس، بعدها محاکمه، جریمه و به خدمات بازپروری و آزمایش صلاحیت محکوم شد. 

۱۲ آبان در دنیای علم چه خبر؟

شیر غلیظ 

۲ نوامبر ۱۹۵۰ میلادی برابر با ۱۲ آبان ۱۳۲۹ خورشیدی، شیر غلیظ یا شیر کنستانتره برای اولین‌بار در ویلمینگتون در دلاور ایالات‌متحده به بازار عرضه شد. این شیر غلیظ با برند سیل‌تست به‌عنوان محصول شرکت لبنی کلاور (بخشی از شرکت ملی محصولات لبنی) تولید شد. شیر تازه حاوی حدود ۸۸ درصد آب است. حذف جزئی آب، شیر را تا یک‌سوم حجم اولیه آن غلیظ می‌کند و شیری سنگین و خامه‌ای حاصل می‌شود. این کار مزایایی از جمله بهبود ماندگاری، کاهش فضای ذخیره‌سازی، کاهش وزن و کاهش هزینه حمل‌و‌نقل را به همراه دارد. فرآوری شیر تبخیر‌شده یا تغلیظ‌شده که فناوری قدیمی‌تری است در دمای بالا انجام می‌شود و از این‌رو، باعث تغییر طعم می‌شود. شیر غلیظ اما در فشارها و دماهای پایین‌تری ساخته می‌شود به‌طوری‌که وقتی آب اضافه می‌شود طعم شیر کامل تازه با همان ارزش غذایی را می‌دهد.  

 ۱۲ آبان در دنیای علم چه خبر؟

اولین سرویس تلویزیونی با کیفیت بالا 

۲ نوامبر ۱۹۳۶ میلادی برابر با ۱۲ آبان ۱۳۱۵ خورشیدی، اولین سرویس تلویزیونی با کیفیت بالا در جهان توسط بی‌بی‌سی از استودیوها و فرستنده‌ها در کاخ الکساندرا، در شمال لندن آغاز شد. بٌرد آن حدود ۳۵ مایل بود، اگرچه فقط ۲۵ مایل پیش‌بینی شده بود. برای یک دوره آزمایشی، سامانه ۴۰۵ خطی مارکونی-ای‌ام‌آی و سامانه ۲۴۰ خطی بِرد در طول هفته‌های متناوب مورد استفاده قرار گرفتند و آنتن باید بین آنها جابه‌جا می‌شد. با پرتاب سکه شیر یا خط، ابتدا سامانه انتقال‌دهنده بِرد مورد استفاده قرار گرفت و این سرویس با یک مراسم تلویزیونی افتتاح شد. برنامه‌های منظم پس از آن دو بار در روز، از ساعت ۱۵ تا ۴ بعد از ظهر و از ساعت ۹ تا ۲۲ به جز یکشنبه‌ها پخش می‌شد. مارکونی-ای‌ام‌آی با سامانه‌ای که متحرک‌تر، انعطاف‌پذیرتر و استفاده آسان‌تر بود، در فوریه ۱۹۳۷ برنده قرارداد شد و از آن به بعد برنامه‌ها ازطریق آن پخش شد. 

۱۲ آبان در دنیای علم چه خبر؟

 

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "۱۲ آبان در دنیای علم چه خبر؟" هستید؟ با کلیک بر روی اقتصادی، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "۱۲ آبان در دنیای علم چه خبر؟"، کلیک کنید.