از دلایل گرانی روغن تا چرایی ترخیص نشدن کنجاله‌های رو به فساد در کشتی‌ها

از دلایل گرانی روغن تا چرایی ترخیص نشدن کنجاله‌های رو به فساد در کشتی‌ها

دبیرستاد امنیت غذایی وزارت جهاد کشاورزی ضمن ارائه گزارشی از چرایی گرانی یا کمبود روغن طی روزهای گذشته در بازار درباره ترخیص کنجاله‌هایی که یک و نیم سال است در کشتی‌ها مانده و با وجود رو به فساد بودن آن‌ها ترخیص نمی‌شوند اظهار کرد: در شرایط فعلی نیاز ما این است که دانه‌ها را وارد و سپس در کارخانجات تبدیل به روغن و بخشی از آن را نیز به کنجاله تبدیل کنیم. اگر قرار باشد هر کسی بدون ثبت سفارش وارد کند و ما نیز آنها را آزاد کنیم باید کارخانجات خودمان را تعطیل کنیم.

به گزارش نشر روز، اکبر فتحی – دبیرستاد امنیت غذایی وزارت جهاد کشاورزی – در رادیو اقتصاد با تاکید براینکه واردات مواد اولیه کفاف تولید داخلی روغن را دارد اظهار کرد: زمانی که ما نتوانیم قسمت عمده‌ای از نیاز کشور را در داخل تامین کنیم طبیعتاً مشکلاتی همچون اتفاقات اخیر که در تامین روغن رخ داد به دلیل چالش‌هایی که در خارج از کشور به وجود می‌آید ممکن است رخ دهد.

ماجرای خروج سرمایه خارجی از کشور چه بود؟

وی درباره اینکه طی چندماه گذشته مواد خام اولیه مورد نیاز تامین مصرف خانوار و میانگین مصرف سرانه داخلی روغن را وارد می‌کردیم و کارخانجات تولیدکننده نیز وظایف خود را به خوبی انجام می‌دادند اما حالا مطرح می‌شود که ۳۵ کارخانه تعطیل شده است، گفت: من کاملاً مخالفم مطالب مطرح شده هستم چرا که ما در ماه‌های گذشته مازاد بر نیاز داخل را وارد کردیم و موضوعی که در حال حاضر مطرح است نابسامانی به لحاظ روانی در بازار روغن به وجود آمده است. اما به همان میزان که روغن مواد اولیه وارد شده طبیعتاً باید کفاف نیازمندی‌های کشور را بدهد و ویترین فروشگاه‌ها و انبارهای بخش خصوصی و دولتی نیز نشان دهنده تامین نیاز داخلی است.

فتحی ادامه داد: یکی از اتفاق‌هایی که در این بازه زمانی رخ داد، این بود که واگذاری سهام یکی از کارخانجات اتفاق افتاد و این در فضای رسانه‌ای اینگونه وانمود شد که کشوری سرمایه خود را از ایران خارج کرد و طبیعتاً انتشار چنین اخباری تاثیرات روانی خود را خواهد گذاشت در حالی که هیچ اتفاقی نیفتاده بود و سرمایه‌گذار ایرانی تمام سهام آن سرمایه‌گذار خارجی را خریداری کرده بود و هیچ اتفاقی برای آن کارخانه نیفتاده بود.

بالارفتن قیمت جهانی روغن یکی از عوامل اصلی افزایش قیمت این محصول در داخل بود

وی افزود: مسئله مهم دیگر بالا رفتن قیمت جهانی روغن بود که طبیعتاً بر سهم و سقفی که برای کالای اساسی در نظر گرفته شده و کاملاً مشخص و تعیین شده است نیز تاثیر خواهد گذاشت و قیمت کالا را نیز تحت تاثیر قرار خواهد داد و به دلیل اینکه این دو مسئله همزمان با هم اتفاق افتاد قیمت روغن نیز اندکی بر اساس همان قیمت جهانی افزایش یافت و اینگونه تلقی شد که در بازار روغن نیست که اینگونه نبود.

دبیرستاد امنیت غذایی وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: علاوه بر این‌ها ما اخیراً ثبت سفارشی مازاد بر نیاز داخل انجام دادیم که طی روزهای آینده از گمرکات ترخیص خواهد شد و به فروشگاه‌ها و ویترین مغازه‌ها وارد می‌شود و در ادامه نیز همان روند طبیعی خودش را طی می‌کند بنابراین ما به زودی شاهد آرامش در بازار روغن خواهیم بود.

فتحی در پایان درباره کنجاله‌هایی که یک و نیم سال است در کشتی مانده و ترخیص نشده‌اند و در حال فساد هستند گفت: یکی از عوامل بروز این مشکل واردات حدود سه برابر بیشتر از نیاز است که قبلاً رخ داده که کارخانجات را معطل گذاشته و بسیاری از آنها را به تعطیلی کشانده است چرا که دانه‌ها باید به کنجاله تبدیل شوند بنابراین دیگر آن کنجاله‌ها مورد نیاز ما نیستند. در شرایط فعلی نیاز ما این است که دانه‌ها را وارد و سپس در کارخانجات تبدیل به روغن و بخشی از آن نیز به کنجاله تبدیل شود و اگر قرار باشد هر کسی بدون ثبت سفارش وارد کند و ما نیز آنها را آزاد کنیم باید کارخانجات خودمان را تعطیل کنیم.

پایان خبر نشر روز

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "از دلایل گرانی روغن تا چرایی ترخیص نشدن کنجاله‌های رو به فساد در کشتی‌ها" هستید؟ با کلیک بر روی اقتصادی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "از دلایل گرانی روغن تا چرایی ترخیص نشدن کنجاله‌های رو به فساد در کشتی‌ها"، کلیک کنید.