رسانه آمریکایی در گزارشی درباره ناآرامی سیاسی اخیر در کره جنوبی، در پی اعلام حکومت نظامی از سوی رئیس جمهور این کشور به بررسی دلایل اهمیت و پیامدهای احتمالی آن برای متحدان سئول و بهویژه رقبای این کشور در منطقه پرداخت.
به گزارش نشر روز، ناآرامیهای شامگاه سهشنبه در کره جنوبی در پی اعلام حکومت نظامی از سوی رئیس جمهوری این کشور بهعنوان متحد کلیدی آمریکا در شبه جزیره کره موجی از شوک و نگرانی را در منطقه، در شرایطی که جهان تنشهای شدیدی را تجربه میکند، ایجاد کرد.
یون سوک یول، رئیسجمهور کره جنوبی شامگاه سهشنبه در فرمانی غافلگیرکننده، حکومت نظامی اعلام کرد که ساعاتی بعد به دنبال مخالفتهای گسترده در تمام طیفهای سیاسی به دلیل آنچه که بهطور گسترده بهعنوان نقض دموکراسی در این کشور تلقی میشد، لغو شد.
این اقدام که یون تاکید کرد برای «نجات کشور در برابر نیروهای ضد دولتی» که تلاش میکنند «نظم قانون اساسی مبتنی بر دموکراسی لیبرال» را از بین ببرند، ضروری است، با اعتراضات گسترده در سئول و افزایش درخواستها برای استعفای رئیسجمهور مواجه شد.
به گزارش سیانان، به نظر میرسید که این اتفاق غیر منتظره واشنگتن را غافلگیر کرده است. این یک واقعیت آزاردهنده برای ارتش ایالات متحده است که نزدیک به ۳۰ هزار سرباز و بزرگترین پایگاه برون مرزی خود را در کره جنوبی دارد که به ظن آنها، بهعنوان یک مانع در برابر کره شمالی و وزنه تعادلی برای چین در یک منطقه استراتژیک حساس عمل میکند.
این هرج و مرج احتمالا پیامدهای معناداری را در لحظهای از تعمیق گسلهای ژئوپلیتیکی در آسیا خواهد داشت، جایی که هم کره شمالی و هم چین در حال تقویت همسویی خود با روسیه در شرایط جنگ با اوکراین هستند.
رهبران پیونگیانگ، پکن و مسکو به احتمال زیاد با این دید به تحولات سئول نگاه میکنند که پتانسیل تضعیف سنگر اصلی قدرت ایالات متحده در منطقه را دارد و اکنون، همه نگاهها به کره شمالی است که ممکن است مشتاق استفاده از این آشوب و هرج و مرج سیاسی به نفع خود باشد.
اتحاد آمریکا و کره جنوبی مدتهاست که توسط هر ۲ کشور بهعنوان سنگ بنای صلح در منطقه تلقی میشود، جایی که کره شمالی همچنان همسایه جنوبی و ایالات متحده را با برنامه تسلیحاتی خود تهدید میکند. مقامات اطلاعاتی میگویند که این تهدید با افزایش همکاری کره شمالی و روسیه شدیدتر شده است.
سدریک لیتون، سرهنگ بازنشسته آمریکایی به سیانان گفت: هرگونه بیثباتی در کره جنوبی پیامدهای مهمی برای سیاستهای هند و اقیانوسیه ما دارد. هرچه ثبات در کره جنوبی کمتر باشد، تحقق اهداف سیاستی برای ما سختتر میشود.
رسانه آمریکایی در ادامه به تلاشهای جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده در دوران فعالیت خود برای تقویت همکاری میان واشنگتن و سئول اشاره کرد و افزود: سخنگوی شورای امنیت ملی ایالات متحده پس از تغییر فرمان یون که به گفته او «اعلامیهای نگران کننده» بود، ابراز آسودگی کرد و گفت که دموکراسی مبنای اتحاد ایالات متحده و کره جنوبی است.
با این حال، ناظران میگویند که بهرغم تضمینهای ایالات متحده مبنی بر اینکه ائتلاف «آهنین» میان آنها باقی میماند، اقدام غافلگیرکننده یون میتواند سطحی از تردید را در این مشارکت ایجاد و شراکت رو به رشد ژاپن و کره جنوبی را تضعیف کند.
همچنین در آستانه بازگشت دونالد ترامپ، رئیس جمهور منتخب آمریکا به کاخ سفید، که قبلا نسبت به ترتیبات مالی بین ایالات متحده و کره جنوبی برای میزبانی از نیروهای آمریکایی ابراز تردید کرده بود، سطح دیگری از عدم اطمینان در این روابط به وجود آمده است.
راشل مینیونگ لی، کارشناس ارشد اندیشکده مرکز استیمسون در واشنگتن در این باره گفت: اقدامات یون به احتمال زیاد سؤالاتی را در مورد قابلیت اطمینان و قابل پیشبینی بودن کره جنوبی بهعنوان متحد و شریک در چشم ایالات متحده و ژاپن ایجاد خواهد کرد.
هرج و مرج سیاسی در کره جنوبی همچنین فرصت بالقوهای را برای کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی ایجاد میکند تا از آن بهره ببرد، کسی که به انتخاب لحظات سیاسی مناسب برای آزمایشهای تسلیحاتی بزرگ معروف است، برای مثال شلیک یک موشک بالستیک قارهپیما چند روز قبل از انتخابات ریاستجمهوری آمریکا در ماه گذشته.
ادوارد هاول، استاد دانشگاه آکسفورد در انگلیس که بر شبه جزیره کره تمرکز دارد، اظهار داشت: ما میدانیم که کره شمالی دوست دارد سیستم دموکراتیک کره جنوبی را هر زمان که در سئول غوغا میشود به باد انتقاد بگیرد.
او گفت: نباید تعجب کنیم اگر پیونگیانگ از بحران داخلی در کره جنوبی به نفع خود استفاده کند، چه به صورت لفاظی و چه به صورت دیگر.
سیانان در ادامه گزارش داد: پکن و مسکو نیز که هر ۲ عمیقا مخالف حضور نظامی آمریکا در آسیا هستند، تحولات و پتانسیل تغییر رهبری در کره جنوبی را به دقت زیر نظر دارند.
شی جینپینگ، رئیس جمهور چین و مقامات دیگر این کشور، بهویژه با خشم شاهد تقویت مشارکت آمریکا با متحدان خود در منطقه در مواجهه با نگرانی واشنگتن از تهدید فزاینده پکن و تعمیق هماهنگی امنیتی آن با مسکو هستند.
و یون، که نسبت به بسیاری از روسای جمهور قبلی کره جنوبی موضع سختتری در قبال کره شمالی اتخاذ کرده است، با کمال میل یک شریک سرسخت ایالات متحده بوده است.
دولت یون همچنین در واکنش به ادعاها مبنی بر حضور نیروهای کره شمالی در کنار روسیه در جنگ این کشور با اوکراین گفته است که این امر میتواند، باعث شود که سطح حمایت نظامی سئول از کییف را که مستقیما تسلیحات مرگبار به آن ارائه نمیکند، دوباره ارزیابی کند.
به گفته ادوارد هاول، همه اینها مخاطرات بینالمللی را برای لحظه سیاسی کنونی، صرف نظر از نتیجه آن برای یون بالا میبرد. او خاطر نشان کرد: در زمانی که منافع کره جنوبی در جنگ اوکراین برجسته شده است، همکاری سئول با متحدانش نمیتواند به دلیل مسائل داخلی مختل شود.
پایان خبر نشر روز
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "تاثیر بحران کرهجنوبی بر آمریکا، چین و روسیه از نگاه سیانان" هستید؟ با کلیک بر روی بین الملل، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "تاثیر بحران کرهجنوبی بر آمریکا، چین و روسیه از نگاه سیانان"، کلیک کنید.