در گفتوگو با نشر روز مطرح شد؛
کارگردان نمایش «شال قرمز» بیان کرد: تا زمانی که دفتر تئاتر خیابانی مسئول و مدیری ندارد و تعطیل است، تئاتر خیابانی هم تعطیل شود تا بدانیم که آیا مسئولان این حوزه اصلا خواهان حضور و اجرای این گونه تئاتری هستند؟
محمد هادی عطایی، کارگردان نمایش خیابانی «شال قرمز» از نمایشهای منتخب چهل و سومین جشنواره بین المللی تئاتر فجر در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری نشر روز درباره خداحافظی خود از اجرای تئاترهای خیابانی گفت: تئاتر خیابانی به بنر جشنوارهها تبدیل شده است. من به این گونه تئاتری عرق خاصی دارم و امیدوارم که به این گروه وعلاقه اهالی این حوزه احترام گذاشته شود؛ البته که از برگزارکنندگان این دوره از جشنواره بسیار ممنون هستیم. در این دوره اتفاقات مثبتی نیز شکل گرفت به طور مثال، برای نخستین بار جایی در شان هنرمندان برای تعویض لباس در نظر گرفته شده بود و از گروهها پس از اجرا پذیرایی میشد.
وی افزود: بحث این است که در تمام دنیا، شریفترین نوع تئاتر برای آموزش و فرهنگ سازی، تئاتر خیابانی است، اما در اینجا کاربرد فصلی دارد؛ بنابراین ترجیح میدهم که تا زمانی که دفتر تئاتر خیابانی مسئول و مدیری ندارد و تعطیل است، تئاتر خیابانی هم تعطیل شود تا بدانیم که آیا مسئولان این حوزه اصلا خواهان حضور و اجرای این گونه تئاتری هستند؟
به گفته عطایی، حال اگر کمبود این گونه تئاتری احساس میشود و حضور آن لازم است درخصوص درخواستهای اهالی تئاتر این حوزه گفت و گوی دو طرفه صورت بگیرد. از نظر من تئاتر خیابانی کشور به مرحلهای رسیده است که از مدیران و مسئولان این حوزه بخواهد که برای رشد و تداوم آن اقداماتی انجام شود. من قطعا در تئاتر خیابانی دیگر نه به عنوان بازیگر و کارگردان بلکه به عنوان تماشاگر دیگر کارهای خیابانی حضور خواهم داشت.
کارگردان نمایش خیابانی «شال قرمز» همچنین ادامه داد: درحال حاضر در بدترین شرایط ممکن برای حوزه تئاتر خیابانی هستیم، بیش از یک سال است که دفتر تئاتر خیابانی هیچ مسئولی ندارد و به این معنا است که این حوزه خواهانی ندارد. در تمام دنیا به گونههای مختلف تئاتر شاخ و برگ داده میشود، اما در ایران به این شکل نیست و انگار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی این گونه تئاتری را نمیخواهد. خواستن یک امر دو طرفه است.
وی در ادامه بیان کرد: البته کسی که از این مسیر گذران زندگی میکند مجبور است که در این راه بماند. من از فعالان حوزه تئاتر خیابانی درخواست دارم که مدتی کار نکنند تا متوجه بشویم که آیا کمبود این گونه تئاتری به چشم میآید؟ اگر خواهان داشتیم دیگر نوبت مطرح کردن درخواستها از مسئولان است وگرنه با حداقل جایزه و تنخواه نمیتوان در این حوزه فعالیت کرد. حرمت هنرمند تئاتر خیابانی بسیار بیشتر از این است که متاسفانه نیست و به یک نوعی با هنرمند رفتار میشود که انگار ابزار است.
گفتنی است، چهل و سومین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر به دبیری خیرالله تقیانیپور تا ۱۳ بهمن ادامه دارد.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "خداحافظی کارگردان نمایش «شال قرمز» از اجرای نمایش خیابانی/ دفتر تئاتر خیابانی هیچ مسئولی ندارد!" هستید؟ با کلیک بر روی ورزشی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "خداحافظی کارگردان نمایش «شال قرمز» از اجرای نمایش خیابانی/ دفتر تئاتر خیابانی هیچ مسئولی ندارد!"، کلیک کنید.