درصد صلح و سازش در شعب شورای حل اختلاف بقاع متبرکه به مراتب بیشتر از شعبه‌های دیگر است

درصد صلح و سازش در شعب شورای حل اختلاف بقاع متبرکه به مراتب بیشتر از شعبه‌های دیگر است

معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه با بیان اینکه یکی از مواردی که از سال گذشته در دستور کار سازمان اوقاف قرار داشت موضوعاتی مربوط به حوزه های قضایی بود که کارهای مشترکی را با مجموعه قضایی و دادگستری شروع کردیم، از جمله آنها راه اندازی چند شعبه شورای حل اختلاف است که در چند بقعه فعال شده و به اذعان کارشناسان دادگستری در این شعب حل اختلاف که با موضوع خانواده در بقاع متبرکه فعالیت می کنند نسبت به شعب دیگر درصد صلح و سازش به مراتب بالاتر است.

به گزارش نشر روز، نشست توجیهی با محوریت تفاهم نامه‌ای که بین مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضائیه با سازمان اوقاف و امورخیریه در راستای تکریم مردم و گره گشایی حقوقی از اقشار مختلف جامعه منعقد شده است، امروز ۳۰ خردادماه به صورت برخط با حضور حجت الاسلام غلامرضا عادل، معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه، حجت الاسلام امرالله حسنی نیا، معاون امور اوقافی، حقوقی و ثبتی سازمان اوقاف و امور خیریه، حجت الاسلام محمد نوروزپور، مدیرکل بقاع متبرکه و اماکن مذهبی سازمان اوقاف و امور خیریه و مجتبی باقرزاده، مدیرکل اسناد و ثبتی سازمان اوقاف و امور خیریه و مسئولان و مدیران کل اوقاف و امور خیریه استانها برگزار شد.

حجت الاسلام عادل در ابتدای این نشست با بیان اینکه فعالیت های اجتماعی که در بقاع متبرکه شکل گرفته اتفاقات خوبی رقم زده و مردم به فعالیتها اقبال دارند، گفت: موارد مختلفی که در حوزه اجتماعی در بقاع متبرکه انجام می شود آثار و برکات خوبی داشته است و درواقع توسعه فعالیت های اجتماعی امامزادگان بخشی از برنامه های سازمان اوقاف است. یکی از مواردی که از سال گذشته در دستور کار سازمان اوقاف قرار داشت موضوعاتی مربوط به حوزه های قضایی بود که کارهای مشترکی را با مجموعه قضایی و دادگستری شروع کردیم. از جمله آنها راه اندازی چند شعبه شورای حل اختلاف است که در چند بقعه فعال شده و آثار خوبی داشته است و به اذعان کارشناسان دادگستری در این شعب حل اختلاف که با موضوع خانواده در بقاع متبرکه فعالیت می کنند نسبت به شعب دیگر درصد صلح و سازش به مراتب بالاتر است و این هم به دلیل معنویتی است که در امامزادگان وجود دارد. خانواده هایی که کارشان به مراکز قضایی کشیده شده وقتی در فضای معنوی امامزاده قرار می گیرند بهتر می توانند مشکلات خود را حل کنند و در اکثر مواقع صلح و سازش اتفاق می افتد.  

معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه افزود: موضوعات دیگری نیز در برخی بقاع متبرکه در دستور کار قرار گرفته از جمله هماهنگی که بین آستان مقدس امامزاده صالح(ع) و دادستانی انجام شده است. در حوزه جرایم اخلاقی، هفته ای یک جلسه در این بقعه برگزار می شود و افرادی که پرونده آنها در سیستم قضایی کارشناسان در مرحله صدور رای بوده، بر اساس تفاهم و هماهنگی که بین دادستانی و امامزاده وجود دارد در فضای امامزاده و در جریان برنامه معنوی که قرار می گیرند خودشان متنبه می شوند و با میثاق نامه که با امامزاده امضا می کنند، سیستم دادگستری نیز در جرایمشان تخفیف می دهد و به اذعان دادستانی شمیران بیش ۹۰ درصد افراد به چرخه های مجرمانه بر نمی گردند.

وی بیان کرد: یکی از موضوعاتی که مردم قاعدتا با آن سروکار دارند عدم اطلاع از موضوعات حقوقی در مشکلات مالی، معاملات و بحثهای مربوط به موجر و مستاجر است و حتی در بحثهای مربوط به خانواده، عدم اطلاع از قوانین منجر به مشکلاتی می شود که بعدا خیرین باید به حل مشکلات بپردازند، بجای اینکه به سراغ آزاد کردن زندانیان برویم که به نوبه خود باید انجام شود، بهتر است کاری را انجام دهیم که مردم قوانین را بدانند و در چاله هایی که سودجویان برای آن ها طراحی کرده اند نیافتند که بعدا منجر شود به اینکه زندانی شوند و مجموعه خیرین بخواهد کمک جمع کند و آنها را آزاد کند.

حجت الاسلام عادل عنوان کرد: لذا با هماهنگی که در معاونت حقوقی و اوقافی سازمان با حوزه دادگستری انجام شد، وکلای متبحر که دغدغه دارند حاضر شدند بخشی از وقت خود را به این امر اختصاص دهند و دانش و اطلاعات خود را در اختیار مردم و کسانی که نیاز به کسب اطلاعات و مشاوره حقوقی دارند قرار دهند. در راستای اجرای این طرح، امامزادگانی در هراستان مشخص شده اند و از معاونت فرهنگی استانها درخواست داریم این هماهنگی را با مدیران و هیئت امنای امامزادگان داشته باشند و زمینه حضور کارشناسان و مردم فراهم شود. اینکه امامزاده جایگاه ارائه این گونه خدمات به مردم می شود آورده خواهد داشت و برای مردم می تواند راهگشا باشد.

حجت الاسلام حسنی نیا با بیان اینکه مرکز وکلا و کارشناسان دادگستری سعی می‌کنند خدماتی به مردم ارائه دهند که دلگرم به نظام شوند، گفت: این طرح چند سال است که در مساجد اجرا می شود، پیشنهاد شد که در بقاع متبرکه نیز اجرا شود، زیرا بقاع متبرکه مکان های مقدسی هستند که همه افراد از همه گروه ها برای زیارت مراجعه می کنند و با توجه به مشکلاتی که بسیاری از افراد به دلیل عدم آگاهی از مسائل موقوفه و مسائل حقوقی دارند با بهره مندی از این طرح می توانند با مسائل حقوقی آگاه شوند و افرادی که از نظر مالی ضعیف هستند، وکیل معاضدتی به آنها معرفی می شود که از حق و حقوق فرد در محاکم قضایی دفاع کند، لذا خواهش ما این است که در استانها نیز این موضوع را در اولیت برنامه های اجتماعی خود قرار دهند.  

باقرزاده طی سخنانی در ادامه این مراسم با بیان اینکه در زمینه اجرای این طرح محدودیتی در بقاع متبرکه وجود ندارد، اظهار کرد: در شروع کار در هر استان یک امامزاده مجری این طرح بوده و در استان تهران چهار بقعه پیش بینی شده است، لذا در استانها هم این امکان وجود دارد که با توجه به نیاز و استقبال که صورت می گیرد تعداد بقاع مجری طرح را افزایش دهند و یا در همان بقاع که طرح اجرا می شود، اکنون فرض را بر پنجشنبه آخر ماه شمسی قرار داده اند، اما ممکن است بقعه ای یا مرکز افق با همکاری مرکز وکلا و کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده استان به جمع‌بندی برسند که هر هفته این جلسات برگزار شود و یا غرفه ثابتی داشته باشند، این امکان وجود دارد و در این مراکز، مشاوران خانواده و کارشناسان رسمی و وکلا و کارشناسانی که تخصص در امر خانواده دارند به صورت رایگان در خدمت مردم هستند.  

وی عنوان کرد: مراکز مجری طرح، از نظر اجرایی در ماه‌های ابتدایی با توجه به تفاهم نامه چندین هفته به صورت مستمر طرح را اجرا کنند و اگر مشکلاتی وجود دارد به کارگروه مرکزی منعکس کنند که در تعاملات ستادی مشکلات را برطرف کنیم.
مدیرکل اسناد و ثبتی سازمان اوقاف و امور خیریه افزود: در ماه های آینده شاهد استقبال گسترده مردم از این طرح خواهیم بود. امیدواریم این طرح نیز مانند طرح های ویژه معاونت فرهنگی اجتماعی سازمان اوقاف که به مردم و زائران و مجاوران بقاع متبرکه خدمت رسانی می کند، جایگاه ویژه پیدا کند زیرا با توجه به تحولات جامعه امروزی مسائل حقوقی و کارشناسی و مشاوره های خانواده بسیار مبتلابه و مورد نیاز مردم است و از جهتی هزینه های مربوط به این موارد به گونه ای است که تامین آن شاید از توان بسیاری از افراد خارج باشد، لذا از این ظرفیت می شود استفاده کرد. بنا بر این است که همکاران در ادارات اوقاف با این اشخاص اعم از بانوان و آقایان از مرکز وکلا و کارشناسان و مشاوران همکاری داشته باشند و فضا را آماده کنند و هر هفته سه ساعت قبل از اذان مغرب در پنجشنبه شب، خدمت رسانی صورت پذیرد و سایر بخشها نیز مکلف به همکاری در این زمینه هستند.

حجت الاسلام نوروزپور نیز طی سخنانی در این نشست با اشاره به رونمایی این طرح در آستان مقدس امامزاده معصوم(ع) تهران، گفت: بنا داریم فعلا در هر استان یک پایگاه در زمینه اجرای این طرح داشته باشیم که البته در تهران چهار پایگاه وجود دارد و این موضوع بستگی به تفاهم نامه استانی دارد. در حد یک پایگاه باید وجود داشته باشد اما در استانها اگر صلاح دیدند پایگاه های دیگر در استان راه اندازی شود، حتما این کار را انجام دهند و بقاع سطح یک تا پایان سال این طرح را اجرا کنند.

وی اظهار کرد: یکی از مشکلات امروز جامعه ما آشنا نبودن مردم ما با مسائل حقوقی است که دچار مشکل می شوند و برخی توان پرداخت هزینه وکالت را ندارند. در بقاع متبرکه، پنجشنبه آخر هر ماه، سه ساعت قبل از اذان مغرب (که با پیشنهاد افراد در استانها قابل تغییر است) این طرح اجرا می شود اگر به این نتیجه برسند که هفته ای یک بار طرح اجرایی شود، قابل اجراست اما آنچه تکلیف سازمان اوقاف است پنجشنبه آخر هرماه باید اجرای طرح با وکلا در بقاع متبرکه صورت پذیرد.

بقاع متبرکه سراسر کشور که به عنوان مجری طرح معرفی شده‌اند به شرح زیر است: 

آذربایجان شرقی امامزاده سیدمحمد کججانی(ع)
آذربایجان غربی امامزاده سیدبهلول(ع) در خوی 
اردبیل امامزاده سیدصدرالدین(ع)
اصفهان شاه میرحمزه(ع)  
البرز امامزاده حسن(ع)  
ایلام امامزاده علی صالح(ع)
بوشهر امامزاده عبدالمهیمن(ع)
تهران چهار بقعه امامزاده صالح(ع) تجریش؛ امامزاده حمیده خاتون(ع) در باغ فیض؛ امامزاده سید ناصرالدین(ع) در بازار و امامزاده معصوم(ع) در جنوب غربی تهران

در چهارمحال و بختیاری امامزادگان حلیمه و حکیمه خاتون(ع) شهرکرد 
خراسان جنوبی امامزادگان باقریه(ع) بیرجند 
خراسان رضوی امامزاده یحیی(ع) مشهد
خراسان شمالی امامزاده سیدعباس(ع) بجنورد 
خوزستان امامزاده مهزیار(ع) در اهواز 
زنجان امامزاده ابراهیم(ع)
سمنان امامزاده یحیی(ع)
سیستان و بلوچستان امامزاده سیدمحمدباقر(ع) زابل  
فارس امامزاده سیدعلاء الدین(ع) شیراز 
قزوین امامزاده حسین(ع)  
قم امامزاده شاه سیدعلی(ع)
کردستان امامزاده سیدجلالدین(ع) قروه 
کرمان امامزاده عباسعلی(ع)
کرمانشاه امامزاده باقر(ع) بیستون
کهگیلویه و بویراحمد امامزاده محمود(ع) در دهدشت
گرگان امامزاده عبدالله(ع)
گیلام امامزاده خواهر امام(ع) رشت
لرستان امامزاده زید(ع) خرم آباد 
مازندران تکیه پهنه کلا ساری 
مرکزی امامزاده آمنه خاتون(ع) اراک
هرمزگان امامزاده سید مظفر(ع) بندرعباس
همدان امامزاده عبدالله(َع)
یزد امامزاده سید جعفر محمد(ع)

حجت الاسلام نوروزپور تصریح کرد: در زمینه شوراهای حل اختلاف نیز استانهایی که آمادگی دارند این اقدام را در بقاع متبرکه انجام دهند، اعلام کنند. اگر بتوانیم کمک کنیم دعاوی به دادگاه نرود کار بزرگی است. فضای معنوی بقعه بسیار تاثیرگذار است.
حجت الاسلام عادل طی سخنانی در پایان این جلسه گفت: طبیعتا انعقاد تفاهم نامه بخشی از کار بود که نکات فنی و صلاحدید طرفین تفاهم نامه که سازمان اوقاف و مرکز وکلا هستند بر مبنای ضوابط خودشان در این قضیه در نظر گرفته شده، در بخش دوم کار که اجرای این کار است که باید سعی کنیم به خوبی اجرا شود. در بقاع متبرکه که مجری طرح هستند، برنامه ریزی لازم صورت پذیرد و هماهنگی بین وکلا وجود داشته باشد، تبلیغات و اطلاع رسانی صورت پذیرد، فضاسازی انجام شود و جایگاه خوبی تدارک دیده شود که مردم بتوانند از این شرایط بهره مند شوند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به ایام دهه ولایت، اظهار کرد: این ایام، بسیار مغتنم است و در این ایام ویژه برنامه های مختلف مانند «ولایت علوی و اکمال دین نبوی» را در امامزاده ها داریم که به صورت ویژه پرداخته می شود و با توجه به اینکه در آستانه انتخابات قرار داریم و تاکید رهبر معظم انقلاب اسلامی و بزرگان نظام بر این است که باید ترغیب مردم برای حضور حداکثری مردم در انتخابات صورت پذیرد و قطعا علاوه بر حضور حداکثری انتخاب اصلح هم مهم است، لازم است از این فضاها برای آگاه سازی مردم استفاده شود.

معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه عنوان کرد: همچنین چهلم شهدای خدمت و شهید آیت الله رئیسی را پیش رو داریم. ستاد مربوطه برنامه هایی در سطح کشور در این زمینه  تدارک می بینند و مجموعه اوقاف نیز برنامه هایی در نظر دارد که ابلاغ می شود. در آستانه محرم نیز برنامه مهم «شمیم خدمت» را داریم که مهمترین مرحله اجرای نیات موقوفات و واقفان خیر اندیش است و اولویت اول اجرای نیت شمیم خدمت نیز با توجه به تاکید ریاست محترم سازمان اوقاف در بقاع متبرکه است که ابلاغیه نیز بزودی خدمت ادارات کل استانها ارسال می شود.

در بخشی از این نشست، هریک از مدیران کل استانها به بیان نقطه نظرات و برنامه‌هایی که در زمینه اجرای طرح «باوکلا در بقاع متبرکه» در نظر دارند پرداختند.

پایان خبر نشر روز
 

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "درصد صلح و سازش در شعب شورای حل اختلاف بقاع متبرکه به مراتب بیشتر از شعبه‌های دیگر است" هستید؟ با کلیک بر روی فرهنگ و هنر، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "درصد صلح و سازش در شعب شورای حل اختلاف بقاع متبرکه به مراتب بیشتر از شعبه‌های دیگر است"، کلیک کنید.