روایت «دختر شاه پریان» در زمان

شانزدهمین قصه از مجموعه «چهل قصه چهل خانه» در موزه زمان برگزار شد. این رویداد با طراحی و قصه گویی فاطمه هاشمی قصه گوی و بنیان گذار پروژه «چهل قصه» به اجرا درآمد.

روایت «دختر شاه پریان» در زمان

به گزارش نشر روز در این برنامه قصه عامیانه و کهن «دختر شاه پریان» روایت شد؛ قصه ای ریشه دار در فرهنگ فولکلور ایرانی که از دل روایت های شفاهی نسل های گذشته برخاسته است. همچنین در کنار این روایت سفره نذری شاه پریان معرفی شد و به فلسفه اجزای سفره های نذری در فرهنگ ایرانِ پیش از اسلام پرداخته شد.

قصه ها جشن های ماهانه و سفره های نذری بخشی از میراث ناملموس ایران است. پهن کردن سفره شاه پریان به همراه آداب و رسوم آن همچنان در بخش های جنوبی ایران رایج و مورد اقبال است؛ نمادی زنده از پیوند باورهای کهن با زندگی امروز.

پروژه مستقل «چهل قصه چهل خانه» با هدف احیای وقف فرهنگی بازآفرینی ارزش های زندگی ایرانی تقویت مشارکت داوطلبانه شهروندان و تلفیق روایت گری با تهران گردی فرصتی فراهم کرده تا اهالی تهران فارغ از هر سن و سال و به صورت کاملاً رایگان در فضایی فرهنگی گرد هم آیند و به شنیدن قصه هایی بنشینند که بخشی از هویت جمعی ما را تشکیل می دهند.

در این رویداد برای نخستین بار آیینی نو به نام «آیینه گردانی» اجرا شد؛ آیینی که در سال ۱۴۰۴ طراحی شده و هدف آن بازتعریف گفت وگوهای انسانی در فضای اجتماعی امروز است. در این آیین شهروندان با نگاهی در آیینه و بیان یک ویژگی مثبت از خود با صدای بلند تمرینی نمادین برای شنیدن خوبی ها احترام به خویشتن و گفتگو بدون قضاوت را تجربه کردند.

روایت «دختر شاه پریان» در زمان

مجلس این هفته همچنین با گرامی داشت فصل بهار و جشن اردیبهشتگان ـ که جشن راستی پاکی و پرهیز از دروغ گویی در فرهنگ ایرانی است ـ رنگ و بویی آیینی داشت. در پایان برنامه شهروندان با ساختن عروسکی نمادین به نام «روشنک» ـ دختر اردیبهشت با آیینه ای در دل ـ نماد نور راستی را با خود به خانه بردند تا یادآور صداقت و روشنایی در ماه اردیبهشت باشد.

این رویداد با همکاری گروه موزه های دفینه و شهرداری منطقه یک تهران جمعه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ در موزه زمان برگزار شد.

روایت «دختر شاه پریان» در زمان
سفره نذری شاه پریان

روایت «دختر شاه پریان» در زمان

روایت «دختر شاه پریان» در زمان
«آیینه گردانی» آیینی که در سال ۱۴۰۴ طراحی شده و هدف آن بازتعریف گفت وگوهای انسانی در فضای اجتماعی امروز است.
روایت «دختر شاه پریان» در زمان
 عروسک نمادین به نام «روشنک» دختر اردیبهشت با آیینه ای در دل
روایت «دختر شاه پریان» در زمان
موزه زمان

پایان خبر نشر روز

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "روایت «دختر شاه پریان» در زمان" هستید؟ با کلیک بر روی فرهنگ و هنر، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "روایت «دختر شاه پریان» در زمان"، کلیک کنید.