استاد ژئوپلیتیک دانشگاه معتقد است آمریکا از وضعیت فعلی متحدان اروپایی آگاه بوده و متوجه یک بن بست تاریخی پیچیده و همچنین ریشه های تاریخی در حل بحران میان مسکو و کی یف شده و با این پیش فرض های نسبتا دقیق پیشگام حل بحران و برقراری آتش بس شده است.

به گزارش نشر روز تحریم های تازه اتحادیه اروپا علیه مسکو در حالی مورد توافق قرار گرفته که روسیه و اوکراین به زودی در استانبول گفت وگوهایی را درباره حل بحران چند ساله آغاز خواهند کرد.
براساس گزارش های منتشر شده نمایندگان دائم کشورهای عضو اتحادیه اروپا بر سر هفدهمین بسته تحریم ها علیه روسیه به توافق رسیده اند و پیش بینی می شود که هفدهمین بسته تحریم های اتحادیه اروپا علیه مسکو در نشست وزرای امور خارجه در ۲۰ می تصویب شود.
این در حالی است که «سرگئی ریابکوف» معاون وزیر امور خارجه روسیه تاکید کرده مسکو آماده است تا به طور جدی و مسئولانه در مذاکرات درباره اوکراین مشارکت کند.
وی در عین حال خاطرنشان کرد که هنوز زود است درباره مذاکرات احتمالی صلح در استانبول چیزی را پیش بینی کنیم. باید از کی یف و حامیان آن پرسید آیا آماده مذاکره هستند؟ برداشت ما این است که با رویکرد فعلی تنها توصیفی که می توان کرد ناتوانی آن ها در مذاکره است ما آماده هستیم جدی و مسئولانه مذاکره کنیم.
همچنین «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور ترکیه طی تماسی که اخیرا با نخست وزیر ایتالیا داشته است بر آمادگی آنکارا برای کمک به تضمین توقف جنگ در اوکراین تاکید کرده است.
وی همچنین خواستار عدم از دست دادن فرصت و تشدید تلاس ها برای تضمین صلح در اوکراین شده است.
البته پیش از این نیز در مارس ۲۰۲۲ ترکیه میزبانی مذاکرات صلح میان روسیه و اوکراین را به عهده داشت که بی نتیجه ماند اما همچنان تلاش دارد تا با برگزاری این دور از گفت وگوها نقشی در حل معادلات بین المللی داشته باشد.
در همین راستا روسای جمهور روسیه و اوکراین هر دو مواضعی را نسبت به برگزاری این نشست در استانبول داشته اند که پیش بینی درباره روند گفت وگوها و احتمال به نتیجه رسیدن را تا حدودی سخت می کند.
رئیس جمهور اوکراین با بیان این که «روسیه باید هرچه زودتر به جنگ پایان دهد» بر آمادگی خود برای مذاکرات مستقیم با رئیس جمهور روسیه تاکید کرده و گفت که کی یف از رئیس جمهور آمریکا دعوت کرده در مذاکرات صلح احتمالی در استانبول شرکت کند.
همچنین یک نشریه انگلیسی اعلام کرده که دیپلمات های اروپایی معتقدند پستی که اخیرا دونالد ترامپ در رسانه های اجتماعی منتشر کرده و در آن از اوکراین خواسته فورا مذاکرات صلح را با روسیه شروع کند برنامه های اروپایی ها را برای متقاعد کردن آمریکا به وضع تحریم های بیشتر علیه روسیه به خطر انداخته است.
در عین حال «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا در یک کنفرانس خبری مذاکرات احتمالی میان روسیه و اوکراین را رویداد بسیار مهمی توصیف کرده و ابراز داشت که فکر می کنم ممکن است در نشست پنج شنبه در ترکیه بین روسیه و اوکراین به نتیجه خوبی برسید. باور دارم که هر دو رهبر در آنجا حضور خواهند داشت. داشتم به این فکر می کردم که به آنجا پرواز کنم. نمی دانم پنج شنبه کجا خواهم بود جلسات زیادی دارم اما واقعاً در فکر پرواز به آنجا هست.
جنگ روسیه و اوکراین زمینه ای برای فرصت طلبی های مکارانه ترامپ است
کیومرث یزدان پناه در گفت وگو با نشر روز در تحلیلی نسبت به آخرین تحولات مربوط به جنگ روسیه و اوکراین و مواضع ایالات متحده درباره این مساله پس از روی کار آمدن «دونالد ترامپ» اظهار داشت: آمریکا احساس ضعف روسیه در اثر جنگ را متوجه شده و همچنین ناتوانی اوکراین بدون حمایت واشنگتن را هم کامل حس کرده است. در واقع ترامپ خوب فهمیده که جنگ چند ساله میان روسیه و اوکراین چه بلایی بر سر رقیب سنتی آورده و آن را گرفتار چالش های عمیق در سطوح ملی و جهانی کرده است.
وی تصریح کرد: این درک آمریکا از صحنه میدانی جنگ روسیه و اوکراین و ترس های ناشی از عواقب باخت حیثیتی در جنگی ویرانگر برای مسکو و کی یف؛ فرصتی است برای فرصت طلبی های مکارانه ترامپ تا با لگد زدن بر گل و لای جنگ سهمی راهبردی و بلند مدت نصیب خود کرده و رقیب دیرینه را مغلوب بلندپروازی های خود کند و از سمتی دیگر با استعمار معدنی اوکراین جای پایی عمیق و بلندمدت در بیخ گوش روسیه پیدا کند.
این استاد دانشگاه همچنین درباره این که آیا احتمال به نتیجه رسیدن گفت وگوها و مذاکرات با توجه به مواضع روسای جمهور روسیه و اوکراین وجود دارد؟ گفت: با در نظر گرفتن شرایط پیچیده جهانی و نقش کم رنگ شده روسیه در مناسبات جهانی و معادلات بین المللی و منطقه ای مناقشه پر هزینه درگیرانه با اوکراین پاشنه آشیلی است که محرکه های دخالت آمریکا را در این مساله و خاتمه جنگ پر رنگ تر می کند.
یزدان پناه خاطرنشان کرد: ترامپ می داند که قدرت های اروپایی هم در شرایط فعلی توافق برای حل این بحران را ندارند و سطح نفوذ قدرت های اروپایی به شدت پایین است. این مساله هم خود به تنهایی برای تشویق ترامپ در مداخله مستقیم در بحران جنگ روسیه و اوکراین کفایت می کند تا زمان را از دست ندهد.

آمریکا متوجه بن بست تاریخی پیچیده متحدان اروپایی اش شده است
این استاد ژئوپلیتیک دانشگاه افزود: در واقع آمریکا از وضعیت فعلی متحدان اروپایی آگاه بوده و متوجه یک بن بست تاریخی پیچیده و همچنین ریشه های تاریخی آن شده و با این پیش فرض های نسبتا دقیق پیشگام حل بحران و برقراری آتش بس شده است.

نشست آنکارا تضمین لازم را ندارد
وی در ادامه درباره نقش ترکیه در مناقشه روسیه و اوکراین و احتمال برگزاری گفت وگوها در استانبول نیز اظهار کرد: نشست آنکارا تضمین لازم را ندارد و ترکیه هم در آن حدی نیست که میانجی گری کارساز برای خاتمه بحران باشد. این بحران؛ یک بحران عمیق با پیامدهای ژئوپلیتیک بوده و نشست ترکیه هم مسبوق به سابقه است لذا به نظرم این دور از نشست و گفت وگوها در این کشور با نظارت آمریکا خواهد بود.
یزدان پناه معتقد است موافقت پوتین برای حضور در استانبول ممکن است فقط یک ژست پیش دستانه باشد و هر گونه توافقی ارزش موقت و گذرا خواهد داشت.
این استاد دانشگاه همچنین درخصوص این که ترامپ اعلام کرده احتمالا در گفت وگوهای استانبول حضور خواهد داشت گفت: با توجه به حضور ترامپ در نشست ریاض در خصوص مسائل خاورمیانه به ویژه بحران غزه احتمال حضور او در استانبول وجود دارد که در این صورت دستیابی به توافقی اولیه میان روسیه و اوکراین دور از انتظار نیست.
پایان خبر نشر روز
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "فرصت طلبی های مکارانه ترامپ از جنگ روسیه و اوکراین" هستید؟ با کلیک بر روی بین الملل، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "فرصت طلبی های مکارانه ترامپ از جنگ روسیه و اوکراین"، کلیک کنید.