
نشر روز/کرمان مدیرکل روابط کار و جبران خدمت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: در حوزه حل و فصل اختلافات کارگری و کارفرمایی در طول سال ۴۰۰ هزار پرونده در هیئتهای تشخیص و حل اختلاف رسیدگی و رأی صادر میشود.
احمد غریوی ۱۱ اسفندماه در همایش ایمنی و روابط کار جنوبشرق کشور در سرچشمه رفسنجان اظهار کرد: قانون کار ایران مبتنی بر سهجانبهگرایی است که سازمان جهانی کار آنرا به رسمیت شناخته است.
وی افزود: سهجانبهگرایی الگوی پیشرفته و مدرن در روابط کار است که با مشارکت کارگران، کارفرمایان و دولت برای حل اختلافات شکل میگیرد و این موضوع ریشه در نظریات اقتصادی، سیاسی و اجتماعی دارد.
وی بیان کرد: دولت در این بخش نقش تسهیلگری، نظارت بر اجرای قوانین کار و میانجیگری در اختلافات کارگری و کارفرمایی، کارفرمایان نیز در این مدل نقش تأمین سرمایه، ایجاد اشتغال، تنظیم شرایط کار و پرداخت حقوق و دستمزد کارگران و تشکلهای کارگری و کارگران نیز در این بین نقش مهمی دارند؛ دفاع از حقوق و منافع کارگران و مذاکره برای بهبود شرایط کار و افزایش دستمزدها از جمله این نقشهاست.
مدیرکل روابط کار و جبران خدمت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: در حوزه حل و فصل اختلافات کارگری و کارفرمایی در طول سال ۴۰۰ هزار پرونده در هیئتهای تشخیص و حل اختلاف رسیدگی و رأی صادر میشود که از این تعداد ۲۰ هزار پرونده در شعب دیوان عدالت اداری با تعداد ۹۵۰ هیئت تشخیص و حل اختلاف رسیدگی میشود.
غریوی تأکید کرد: باید برای کاهش ورودی دعاوی به هیئتهای تشخیص و اختلاف تلاش کرد و باید اختلاف کارگر و کارفرما را بر اساس اصل سهجانبهگرایی حلوفصل کرد.
بازگشت ۴.۵ برابری سرمایه با سرمایهگذاری در حوزه آموزش ایمنی کار
مدیرکل بازرسی کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز در این همایش گفت: سرمایهگذاری در حوزه آموزش ایمنی کار میتواند تا ۴.۵ برابر بازگشت سرمایه به کارفرما داشته باشد بنابراین در زمینه آموزش باید فعالیتها بیشاز پیش باشد.
علی مظفری اظهار کرد: آنچه که در کارگاهها مورد اهمیت است و در مقررات ملی و قانون کار و آییننامههای شورای عالی حفاظت فنی نیز به درستی به آن تاکید شده، مسئولیت کارفرما برای تامین شرایط ایمنی در محیط کار است.
وی افزود: طبیعتاً عناصری که در داخل کار حضور دارند یعنی کارگر و کارفرما مهمترین نقش را در ایجاد شرایط ایمن محیط کار ایفا میکنند. بنابراین در موضوع شرایط ایمنی بحث آموزش به عنوان یک نکته کلیدی حائز اهمیت است.
مظفری تصریح کرد: امروزه نگاه عوض شده و تلاششده که نقش خطای انسانی را با سیستمهای اتوماسیون و نیز استانداردسازی تجهیزات و فناوریهایی که امروزه در سیستمهای مدیریتی نظارت است، بهحداقل کاهش بدهند.
رئیس شعبه ۲۱ تجدیدنظر دیوان عدالت اداری نیز در این همایش اظهار کرد: در زمینه پیشگیری قطعاً یکی از موارد بحث آموزش است که هم جنبه پیشگیری دارد و هم اینکه کارگر و کارفرما باید تکالیف در رابطه با حوزه کاری خود را بدانند.
مرادیان در ادامه گفت: آموزش بسیار مهم است و اگر کارگاههای آموزشی برگزار،در آنها عناوین شغلی مطرح و وظایف و رسالت کارفرما هم مشخص شود، موثر است.
پایان خبر نشر روز
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "رسیدگی به ۴۰۰ هزار پرونده در هیئتهای تشخیص و حل اختلاف در کشور" هستید؟ با کلیک بر روی استان ها، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "رسیدگی به ۴۰۰ هزار پرونده در هیئتهای تشخیص و حل اختلاف در کشور"، کلیک کنید.