
نشر روز/کرمانشاه مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه گفت: با اقداماتی که صورت گرفته وضعیت تنش آبی در دو سال اخیر در کرمانشاه بسیار بهبود یافته و اکنون از شهرهای با کمترین تنش آبی در کشور هستیم.
به گزارش نشر روز، رضا داودی در نشست خبری امروز (۲۷ اسفند) با اشاره به اینکه تابستان آینده به واسطه کم بارشی و خشکسالی سال سختی برای کشور است، گفت: اگرچه در استان کرمانشاه نیز کم بارشی را شاهد بودیم و جز پنج، شش استان قرمز کشور در زمینه کاهش بارش هستیم، اما با اقدامات فنی و عمرانی که انجام شده جزو کمتنشترین نقاط کشور هستیم.
وی با بیان اینکه از سال ۱۴۰۱ تاکنون اقدامات متعددی برای رفع تنش آبی در شهرها و روستاهای کرمانشاه آغاز شد، اظهار کرد: برای مثال در شهر کرمانشاه رینگهای شرق، شمال و غرب را اجرا کردیم و همه اینها به توزیع مناسب آب در شهر و انتقال آب بین حوزهای کمک کرد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه خاطرنشان کرد: لکههای کوچکی که در برخی نقاط شمال شرق شهر و برخی نقاط جنوب باقی مانده نیز تا قبل از فصل گرمای سال ۱۴۰۴ مرتفع خواهد شد.
داودی با بیان اینکه در سالی که سپری شد در فصل گرما در شهر کرمانشاه تنش آبی جدی نداشتیم، ابراز امیدواری کرد این روند در سال آینده نیز ادامه یابد.
وی به وضعیت تنش آبی در سایر شهرهای استان نیز اشاره کرد و اسلام آبادغرب را از جمله شهرهایی دانست که درباره آن نگرانی وجود دارد و گفت: سراب «ارکوازی» به عنوان منبع تامین آب شهر اسلام آبادغرب که در گذشته ۱۵۰ تا ۳۰۰ لیتر در ثانیه از آن آب میگرفتیم، اکنون خشک شده و برای رفع تنش آبی اسلام آبادغرب احداث پنج حلقه چاه را در دستور کار داریم که چهار حلقه باید حفاری و یک حلقه نیز باید تجهیز شود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه با بیان اینکه برای رفع تنش آبی شهرهای شاهو و باینگان نیز برنامه داریم، اظهار کرد: برای کنگاور نیز حفاری پنج حلقه چاه صورت گرفته، اما نگرانی ما قطع برق این چاهها در فصول گرم سال است.
وی با بیان اینکه تنش آبی جوانرود را نیز سال گذشته مرتفع کردیم و اکنون یکسری اقدامات اصلاحاتی در دستور کار است، افزود: در مجموع برای رفع تنش آبی احتمالی همه نقاط استان، حتی محلات کوچک نیز برنامه داریم.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه از پیگیریهای ملی برای رفع تنش آبی احتمالی شهرهای کرمانشاه نیز خبر داد و گفت: طی نشستی که با رئیس پدافند غیرعامل کشور داشتیم مقرر شد هفت شهر اسلام آبادغرب، تازهآباد، باینگان، شاهو، کرمانشاه، کنگاور و جوانرود در لیست شهرهای دارای تنش آبی کشور قرار گیرند و اعتبار به آنها اختصاص یابد.
تلاش میکنیم ذخیره سد گاوشان را حفظ کنیم
داودی به طرح بلندمدت آبرسانی به شهر کرمانشاه از سد گاوشان نیز اشاره کرد که اخیرا دستگاه اجرایی آن از آب منطقهای به آب و فاضلاب تغییر کرد و گفت: این طرح شامل بخشهای مختلف از جمله مخازن، خطوط انتقال، تصفیهخانه و … است که تلاش داریم آن را توسعه دهیم.
وی با بیان اینکه تصفیهخانه این طرح که اکنون به صورت اضطراری وارد مدار شده تا سال آینده تکمیل خواهد شد، گفت: حدود ۵۰۰ میلیارد اعتبار به این طرح اختصاص یافته که بخش عمده آن مربوط به بودجه سال ۱۴۰۴ است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه حداکثر ظرفیتی که برای تامین آب کرمانشاه از سد گاوشان پیشبینی شده را ۲۳۰۰ لیتر در ثانیه اعلام کرد و افزود: در این سالها بسته به شرایط زمان (فصل گرم و سرد سال) ۲۰ تا ۷۰ درصد این ظرفیت یعنی از ۴۰۰ تا ۱۷۰۰ لیتر در ثانیه آب برداشت کردیم.
داودی اظهار کرد: تمام تلاش ما این است که ذخیره سد را حفظ کنیم و در ایامی که از سایر منابع از جمله چشمه طاقبستان، سراب قنبر، قنات روزان و… امکان برداشت داریم، بیشتر سراغ این منابع برویم.
وی نیاز آب شهر کرمانشاه در پیک مصرف را پنج هزار لیتر در ثانیه اعلام کرد که در زمان پیک برداشت ازسد گاوشان ۳۵ درصد این آب از گاوشان تامین میشود و با تکمیل طرح آبرسانی بلندمدت از گاوشان به کرمانشاه این میزان تا ۴۵ درصد افزایش خواهد یافت.
به گفته داودی، مابقی آب مورد نیاز کرمانشاه از چاههای میان دربند، دهپهن، قنات روزان، سراب قنبر، چشمه طاقبستان و چاههای پراکنده سطح شهر تامین میشود.
رفع تنش آبی روستاهای کرمانشاه تا پایان ۱۴۰۵
وی در ادامه اشارهای هم به آبرسانی به روستاهای استان داشت و با بیان اینکه اعتبارات خوبی نیز برای این بخش دیده شده، گفت: در همین روزهای پایانی سال ۲۲۶ میلیارد تومان اعتبار به آبرسانی روستاها اختصاصی یافت.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه ابراز امیدواری کرد بتوان با اعتباراتی که از سرفصلهای مختلف برای آبرسانی به روستاهای کرمانشاه دریافت میشود، سال آینده ۲۱۰ روستای کرمانشاه را آبرسانی کرد.
داودی گفت: امیدواریم به تدریج و تا پایان سال ۱۴۰۵ تمامی روستاهای دارای تنش آبی کرمانشاه آبرسانی شوند.
هشت تصفیهخانه فاضلاب کرمانشاه در آستانه بهرهبرداری
وی در ادامه اشارهای به وضعیت تصفیهخانههای فاضلاب استان داشت و با بیان اینکه اکنون ۱۶ تصفیهخانه شهری و روستایی از جمله در شهرهای پاوه، کرمانشاه، هرسین، کنگاور، قصرشیرین، گیلانغرب و اسلام آبادغرب در دست بهرهبرداری است، گفت: این تصفیهخانهها ۱۱۸ هزار مترمکعب در شبانهروز معادل ۴۲ میلیون مترمکعب در سال پساب تولیدی دارند که قابل واگذاری و استفاده برای صنایع مختلف است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه از در دست احداث بودن هشت تصفیهخانه فاضلاب شهری نیز در استان خبر داد که شامل مدول دوم تصفیهخانه فاضلاب کرمانشاه، تصفیهخانههای فاضلاب جوانرود، روانسر، تازهآباد، کرند، صحنه، سنقر و سرمست است و اظهار کرد: دو تصفیهخانه روستایی نیز در کلکُش و فارسینج در دست اجرا داریم.
داودی خاطرنشان کرد: از این تعداد هشت تصفیهخانه فاضلاب در سال آینده به بهرهبرداری خواهد رسید که شامل تصفیهخانههای فاضلاب کرمانشاه، روانسر، جوانرود، سرمست، تازه آباد، کرندغرب، کلکُش و فارسینج است.
وی خاطرنشان کرد: پیشرفت تصفیهخانه فاضلاب روانسر ۸۸ درصد و ظرفیت آن شش هزار مترمکعب در شبانهروز، پیشرفت تصفیهخانه فاضلاب جوانرود ۹۳ درصد و ظرفیت آن هشت هزار مترمکعب در شبانهروز، پیشرفت تصفیهخانه فاضلاب کرندغرب ۷۵ درصد و ظرفیت آن ۲۲۰۰ مترمکعب در شبانه روز، پیشرفت تصفیهخانه تازهآباد ۹۸ درصد و ظرفیت آن ۱۸۰۰ مترمکعب در شبانهروز و ظرفیت تصفیهخانههای فاضلاب کلکُش و فارسینج نیز در مجموع هزار مترمکعب در شبانهروز است.
مدول دوم تصفیهخانه فاضلاب کرمانشاه سال آینده وارد مدار میشود
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه توضیحات بیشتری درباره مدول دوم تصفیهخانه فاضلاب کرمانشاه داد و با بیان اینکه این پروژه اکنون در بخش سازهای ۷۵ درصد و در مجموع ۴۰ درصد پیشرفت دارد، گفت: بنا داریم بخش سازهای این تصفیهخانه را تا پایان اردیبهشت و یا خرداد سال آینده به اتمام برسانیم و سپس بر تجهیزات متمرکز شویم.
داودی از اعتبارات خوبی که برای این پروژه اختصاص یافته نیز یاد کرد و افزود: در بودجه سال ۱۴۰۴ حدود ۴۵۰ میلیارد تومان و از محل دیگری نیز احتمالا ۵۰ میلیارد تومان به تصفیهخانه فاضلاب کرمانشاه اختصاص مییابد که پروژه با تزریق این اعتبارات تکمیل خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: البته تامین اعتبار بیشتر برای این تصفیهخانه از منابع مختلف از جمله واگذاری پساب و در مقابل آن تکمیل تاسیسات توسط صنایعی که پساب را دریافت میکنند را نیز پیگیری میکنیم.
مدیرعامل شرکت اب و فاضلاب استان کرمانشاه با بیان اینکه ساماندهی فاضلاب شهر کرمانشاه تنها به احداث مدول دوم تصفیهخانه محدود نمیشود، خاطرنشان کرد: در حال حاضر مدول اول تصفیهخانه فاضلاب کرمانشاه فاضلاب ۳۲۴ هزار نفر را تصفیه میکند و مدول دوم تصفیهخانه فاضلاب در دست احداث نیز پاسخگوی فاضلاب ۴۰۰ هزار نفر خواهد بود.
وی اظهار کرد: برای تصفیه کامل فاضلاب شهر کرمانشاه با جمعیت ۱.۱ میلیون نفر تا افق ۱۴۱۰، نیازمند احداث مدول سوم تصفیهخانه فاضلاب با ظرفیت ۴۰۰ هزار نفر هستیم.
وی گفت: با اجرای این تصفیهخانهها دیگر هیچ فاضلاب خامی در کرمانشاه نخواهیم داشت و امکان استفاده از پساب خروجی این تصفیهخانهها نیز برای صنایع وجود خواهد داشت.
داودی تاکید کرد:در کنار تصفیهخانههای فاضلاب، نیازمند تکمیل شبکههای مهندسی و مدرن فاضلاب نیز هستیم. در مجموع باید ۴۷۰ کیلومتر شبکه فاضلاب در کرمانشاه اجرا شود و در کنار آن چهار ایستگاه پمپاژ نیز مورد نیاز است که سه ایستگاه احداث شده و یک ایستگاه دیگر نیز باید ساخته شود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه از برنامههایی که برای بازچرخانی پساب و استفاده از آن برای صنایع وجود دارد نیز یاد کرد و گفت: با افتتاح مدول دوم تصفیهخانه فاضلاب کرمانشاه در سال آینده، در مجموع دو مدول تصفیهخانه موجود میتوانند ۴۷ میلیون مترمکعب در سال پساب را در اختیار صنایع متقاضی قرار دهند و در سایر تصفیهخانههای فاضلاب نیز ظرفیت واگذاری پساب را داریم.
وی با بیان اینکه اقداماتی هم برای استفاده از پساب تصفیهخانههای کرمانشاه آغاز شده، نیروگاه بیستون، پتروشیمیهای کرمانشاه و بیستون، پتروشیمی اسلامآبادغرب و جهان فولاد در هرسین را از متقضیان پساب تصفیهخانهها اعلام کرد.
۴۰ درصد شبکه آب کرمانشاه فرسوده است
داودی به موضوع فرسودگی شبکه آب در کرمانشاه نیز اشاره کرد که البته فقط محدود به این استان نیست و افزود: این فرسودگی در برخی شهرها از جمله کرمانشاه، اسلام آبادغرب و … نمود بیشتری دارد، بگونهای که ۴۰ درصد شبکه آب کرمانشاه فرسوده است.
وی با بیان اینکه نوسازی این شبکه متناسب با اعتبارات صورت میگیرد، گفت: نقاطی که فرسودگی بیشتری دارند و هدررفت آب در آنها بیشتر است در اولویت قرار دارند که طی دو سال گذشته اقدامات خوبی در این خصوص انجام شده است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه درباره وضعیت هدررفت آب در کرمانشاه نیز خاطرنشان کرد: هدررفت واقعی که ناشی از نشت شبکه، شکستگیها و … است در کرمانشاه به ۱۶ درصد رسیده که عدد قابل قبولی است. هدررفت ظاهری نیز که مربوط به سرقت آب، انشعابات غیرمجاز و … میباشد اکنون ۱۵ درصد است.
داودی با بیان اینکه برای مقابله با هدررفت ظاهری از جمله سرقت آب نیز اقدامات خوبی صورت گرفته، عنوان کرد: امسال دو هزار انشعاب غیرمجاز را شناسایی و تعیین تکلیف کردیم.
وی با بیان اینکه برخورد با انشعابات بزرگ با حجم بالا از جمله باغ ویلاها، آپارتمانسازها و … در اولویت است و سپس سراغ انشعابات غیرمجاز خانگی میرویم، تاکید کرد: پروندههای زیادی نیز به دستگاه قضا معرفی شده و در دست پیگیری است.
به گفته مدیرعامل آبفای کرمانشاه، انشعابات غیرمجاز خصوصا در روستاها عامل ناپایداری و تنش آبی در روستاهای پایین دست است و گاهی کشاورزان با تعرض به شبکه آب و استفاده از آن برای آبیاری به مشکلات دامن میزنند.
پایان خبر نشر روز
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "کرمانشاه جزو استانهای با کمترین تنش آبی در کشور است" هستید؟ با کلیک بر روی استان ها، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "کرمانشاه جزو استانهای با کمترین تنش آبی در کشور است"، کلیک کنید.