درهای باز ایران به روی گردشگران حوزه خلیج فارس

درهای باز ایران به روی گردشگران حوزه خلیج فارس

پس از سال ها کش وقوس در روابط با کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس، اکنون احتمال تبدیل ایران به مقصد گردشگری اعراب منطقه وجود دارد. در این راستا تهران می خواهد از فضای مثبت با همسایگانش در حوزه خلیج فارس برای تحقق دستاوردهایی در زمینه های اقتصادی و گردشگری استفاده کند.

به گزارش نشر روز، «راهبرد معاصر» نوشت؛ سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان به تازگی درباره لغو یک طرفه روادید با 28 کشور گفت، جمهوری اسلامی ایران یک طرفه لغو روادید سفر اتباع 28 کشور را اعلام کرده و این موضوع از 15 بهمن اجرایی شده است.

این اقدام در چارچوب سیاست های جمهوری اسلامی ایران برای گسترش مناسبات و همکاری ها به ویژه در زمینه تقویت ارتباطات مردمی با کشورهای جهان است و انتظار می رود در چارچوب همین رویکرد شاهد اقدامات مشابهی از جانب کشورهایی که همچنان چنین تسهیلاتی برای شهروندان ایرانی ایجاد نکرده اند، باشیم. این اقدام می تواند زمینه ساز تقویت ارتباطات از نوع مردم با مردم باشد.

از زمان ازسرگیری روابط کشورمان با عربستان، روابط دو و چندجانبه تهران با دیگر پایتخت های عربی حاشیه جنوبی خلیج فارس نیز بهبود قابل توجهی یافته است و در مناسبت های مختلف و دیدارهای گوناگون شاهد امضای توافقنامه ها و ملاقات های رسمی بوده ایم.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی درباره تصمیم برای لغو روادید 28 کشور ازجمله کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس گفت، این قبیل اقدامات درهای کشور را به روی جهان باز می کند

این در حالی است که ریاض و پایتخت های حاشیه جنوبی خلیج فارس در سال 2016 میلادی پس از تنش در روابط با ایران از سفر شهروندانشان به کشورمان خودداری و روابطشان را با تهران قطع کردند. سردی روابط با میانجی گری چین پایان یافت و با دیدار آیت الله سید ابراهیم رییسی، رییس جمهور کشورمان با محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان که نوامبر گذشته در ریاض انجام شد، تا حد زیادی کدورت ها رنگ باخت و دو طرف به نقطه اوج روابط خود نزدیک شده اند.

تهران می خواهد از فضای مثبت روابط با همسایگان در آن سوی آب های خلیج فارس برای تحقق دستاوردهایی در زمینه های اقتصادی و گردشگری و نیز احیای بازار منطقه ای استفاده کند.

ترویج گردشگری

از 15 بهمن تصمیم تهران مبنی بر لغو روادید اتباع عربستان، قطر، کویت، امارات و بحرین به صورت یک جانبه برای افرادی که فقط از مسیر هوایی و نه از گذرگاه های مرزی زمینی وارد کشور شوند، اجرایی شد. وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی درباره تصمیم برای لغو روادید 28 کشور ازجمله کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس گفت، این قبیل اقدامات درهای کشور را به روی جهان باز می کند. جمهوری اسلامی ایران نشان داده است آمادگی دارد درهای خود را به روی جهان باز و امکانات بیشتری را برای گردشگران فراهم کند تا بتوانند به راحتی از نقاط دیدنی ایران بازدید کنند و از مزایای آن بهره مند شوند.

صنعت گردشگری کشورمان در سال های گذشته تحت تاثیر تحریم های ظالمانه آمریکا، شیوع ویروس کرونا قرار داشت و حوادث و ناآرامی های سال گذشته بر آن تاثیرگذار بود. در این راستا وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به دنبال فعال سازی بخش گردشگری به ویژه توسعه همکاری ها با کشورهای همسایه و ثروتمند حاشیه جنوبی خلیج فارس است.

قبل از قطع روابط ایران و عربستان، سالانه هزاران سعودی به ایران سفر می کردند و برای زیارت مکان های مذهبی راهی شهرهای قم، مشهد و شیراز می شدند.

بنا به گزارش منابع عربی، صنعت گردشگری ایران و همکاری ها با کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس در یک سال اخیر جهش کیفی داشته و ازسرگیری روابط با عربستان بر سرعت گسترش آن تاثیرگذار بوده است.

طبق آمار وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، در دو ماه اخیر گردشگرانی از بحرین، کویت، عراق و عربستان در صدر فهرست بازدیدکنندگان از کشورمان قرار گرفتند و بخش گردشگری در مقایسه با سال گذشته 48.50 درصد رشد داشته است.

قبل از قطع روابط ایران و عربستان، سالانه هزاران سعودی به ایران سفر می کردند و برای زیارت مکان های مذهبی راهی شهرهای قم، مشهد و شیراز می شدند

کارشناسان سعودی معتقدند، لغو روادید باعث تقویت روابط تهران و ریاض و رشد بخش گردشگری دو کشور می شود، به ویژه اینکه ایران و عربستان دارای ظرفیت گردشگری بالایی هستند. گردشگران سعودی به صرف هزینه های زیاد شهرت دارند که این موضوع در ایران که دارای مناطق طبیعی زیبا برای جذب گردشگر به ویژه در فصل تابستان است، خود را نشان خواهد داد.

ظرفیت گردشگری ایران

درآمدهای ایران از گردشگری خارجی در سال گذشته حدود 7 میلیارد دلار برآورد شده است. رییس انجمن تورگردانان ایران سال گذشته از کاهش گردشگری در کشور ابراز نگرانی کرده و گفته بود این روند باعث اختلال در بخش گردشگری و افزایش نرخ بیکاری منجر می شود.

مسیولان کشورمان در دو سال گذشته برای تنوع بخشی و رونق گردشگری مناطق مرزی شمال غرب و سواحل خلیج فارس را به دیگر نقاط گردشگری ازجمله شهرهای بزرگی همچون تبریز و بازار معروفش افزوده اند و به وسیله بوم گردی در حوزه رود ارس تلاش کرده اند بر رونق این صنعت بیفزایند.

 
ایران یکی از کشورهای دارای میراث کهن و فرهنگ غنی است که مکان های گردشگری متنوعی دارد که طبیعت و تاریخ را درهم آمیخته اند. همچنین دارای محوطه های باستان شناسی مانند تخت جمشید است. در شهر اصفهان معابد، پل ها و بازارهای تاریخی بسیاری وجود دارد و شهر شیراز به عنوان مهد شعر فارسی، بر غنای مکان های با معماری ایرانی-اسلامی افزوده است.

ایران با وجود مناطق طبیعی زیبایش متمایز مانند دریاچه ارومیه که به تازگی احیا شده، رشته کوه های البرز و شب های کویرش چشم نواز است. کشورمان همچنین به دنبال ترغیب ساکنان کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس، به ویژه امارات برای بازدید و سفر به جزایر کیش و قشم است که فضای آرام تری دارند و می توانند در سواحل آن، با هتل های مجلل و مراکز خرید لحظاتی خوش را سپری کنند.

پایان خبر نشر روز

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "درهای باز ایران به روی گردشگران حوزه خلیج فارس" هستید؟ با کلیک بر روی عمومی، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "درهای باز ایران به روی گردشگران حوزه خلیج فارس"، کلیک کنید.