نشر روز/خوزستان معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خوزستان با بیان اینکه هر دانشگاه به تناسب ماموریت و ظرفیت های آموزشی خود، باید ماموریتی تعریف کند، گفت: با توجه به وجود صنایع متعدد در استان خوزستان، نه تنها مقوله آموزشی دانشگاه ها، بلکه مهارت آموزی در اولویت خواهد بود.
محمد راضی جلالی امروز (2 اردیبهشت ماه) در جلسه کارگروه توسعه مهارت استان خوزستان اظهار کرد: خوزستان، جزو اولین استان هایی است که قرارگاه مهارت آموزی را راه اندازی کرد. در سال 1403، برنامه هایی در دستور کار خواهند بود و توجه به شعار سال و ماموریت های دانشگاه ها، مسیولیت را چند برابر می کند.
به گزارش نشر روز، وی ادامه داد: مهارت آموزی، پیش نیاز توسعه همه صنایع پایین دست و بالادست و بسترهای خدماتی جامعه است. مهارت به گونه ای پایدار کننده اشتغال ایجادشده است. بسیاری از مشاغلی که در کشور و استان شکل می گیرند به دلیل نداشتن مهارت و یا تجربه های بازآموزی نیروها، به علم روز مجهز نمی شوند و همگام با صنعت پیش نمی روند و بازارکار را از دست می دهند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خوزستان گفت: بر ماموریت گرا کردن دانشگاه ها توسط استاندار تاکید شده است. هر دانشگاه به تناسب ماموریت و ظرفیت های آموزشی خود، باید ماموریتی تعریف کند. با توجه به وجود صنایع متعدد در استان خوزستان، نه تنها مقوله آموزشی دانشگاه ها، بلکه مهارت آموزی در اولویت خواهد بود. برای اینکه صنایع طرح های توسعه ای خود را توسعه دهند و فازهای جدید تعریف کنند، طبیعتاً نیاز به نیروی ماهر دارند و به این منظور صنایع باید نیازهای خود را اعلام کنند و نیروهایی که قرار است در ماه های آتی جذب کنند باید پیش از جذب، دوره های مهارتی را در مراکز جوار، مراکز فنی و حرفه ای و دانشگاه ها بگذرانند تا متناسب با نیاز صنعت، نیروی با مهارت جذب شود.
راضی جلالی عنوان کرد: نیرویی که پرورش داده می شود گنجینه است و باید از آن حفاظت شود. علاوه بر این، بورسیه صنعت در استان خوزستان در دستور کار است تا دانشگاه ها بتوانند برنامه های خود را در ارتباط با نقش خود در توسعه مهارت و محقق کردن شعار سال عملی کنند.
وی گفت: به دنبال راه اندازی شبکه مهارت آموزی در استان خوزستان هستیم. در این شبکه، اداره کل فنی و حرفه ای در کنار دانشگاه فنی و دیگر دانشگاه ها، آموزش و پرورش و پارک علم و فناوری مسیولیت داشته باشند و این به هیچ عنوان تداخل کاری نخواهد داشت. به عنوان مثال دانشگاه های کشاورزی در کشت اوکالیپتوس و دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر در کشتی سازی، تعمیر موتور هواپیما و… قابلیت دارند. ظرفیت در همه جای استان خوزستان وجود دارد. برای تعمیر توربین های تولید برق سدها، نیروی کار ماهر تربیت می شود؟ و یا اینکه برای تعمیر توربینی که دچار مشکل می شود، چقدر از استان های دیگر تعمیرکار به صورت انحصاری با هزینه بالا می آید؟
وی گفت: اقدام شرکت هواپیمایی کارون در تعمیر موتورهای هواپیما کار قابل تحسینی است. باید متناسب با آمایش سرزمینی اقدام کرد. باید اطلس مهارت آموزی در قالب یک نقشه مشخص شود. استان خوزستان در سرمایه گذاری خارجی رتبه اول را دارد آیا به این معنا نیست که صنعت جدید قرار است وارد استان شود و آیا این صنعت نیاز به مهارت ندارد؟ آیا قرار است از چین و آلمان و یا هلند نیرو وارد شود؟ قطعا این گونه نیست. بنابراین باید متناسب با سرمایه گذاری، نیروی مورد نیاز ماهر تربیت شود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خوزستان گفت: باید منابع را به سمت اهداف کلان و پایدار استان خوزستان ارایه داد؛ تسهیلات در قالب تعاونی ها، تسهیلات موفقی خواهند بود. همچنین تسهیلات در قابل مهارت آموزی اشتغال ایجاد می کند.
وی افزود: مکاتبه ای با تمام صنایع انجام شود و صنایع ملزم شوند که همه قراردادها با مجموعه های آموزشی برای بحث های مهارتی حتما با مجموعه های درون استان خوزستان انجام شود.
راضی جلالی عنوان کرد: در حال حاضر در استان خوزستان زنجیره ارزش خرما و ماهیان چقدر دوره های مرتبط وجود دارد؟ باید اطلاعات خود را به روز کنیم و متناسب با آن، سرفصل و برنامه تعیین شود. وقتی دانشگاه پای کار باشد یعنی کار علمی انجام می شود و ضریب کار علمی قطعا بالاتر است.
پایان خبر نشر روز
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "دانشگاه های خوزستان باید ماموریت های مهارتی تعریف کنند " هستید؟ با کلیک بر روی استان ها، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "دانشگاه های خوزستان باید ماموریت های مهارتی تعریف کنند "، کلیک کنید.