فروپاشی نظام سیاسی سوریه، منطقه را به عرصه تاخت و تازهای جدید رژیمصهیونیستی تبدیل کرده است. اگر ترکیه از ادلب تا دمشق تاخت، رژیمصهیونیستی از سمت جنوب به پایتخت سوریه رسیده است. تکهتکه کردن یک کشور مستقل و تلاش برای تبدیل آن به سکویی برای توسعه طمعورزیها، غرب آسیا را در آستانه تحولات ناگزیر و سهمگینتری نسبت به گذشته قرار داده است.
به گزارش نشر روز، فرهیختگان نوشت: فروپاشی نظام سیاسی سوریه، منطقه را به عرصه تاخت و تازهای جدید رژیمصهیونیستی تبدیل کرده است. اگر ترکیه از ادلب تا دمشق تاخت، رژیمصهیونیستی از سمت جنوب به پایتخت سوریه رسیده است. تکهتکه کردن یک کشور مستقل و تلاش برای تبدیل آن به سکویی برای توسعه طمعورزیها، غرب آسیا را در آستانه تحولات ناگزیر و سهمگینتری نسبت به گذشته قرار داده است.
به گفته «هرتزی هالووی» رئیس ستاد مشترک ارتش رژیمصهیونیستی، تلآویو پس از سقوط اسد، علاوهبر سه جبهه غزه، کرانه باختری و لبنان، در سوریه نیز خواهد جنگید. در لبنان هرچند آتشبس شده اما براساس مفاد آتشبس 60 روزه، تا پایان این مهلت صهیونیستها همچنان در برخی نواحی جنوب این کشور حضور نظامی خود را حفظ میکنند. با اضافه شدن سوریه به این جبههها، تلآویو دو کشور مستقل و دو قطعه از سرزمینهای فلسطین اشغالی را هدف جنگافروزی مستقیم قرار داده است. آنها در روزهای اخیر ادعا کردهاند درصدد ضربهای موثر به یمن هم هستند.
عملکرد تحریرالشام در برابر تجاوزات رژیم به خاک سوریه، همان عملکرد «تشکیلات خودگردان فلسطینی» در برابر اقدامات مشابه تلآویو در کرانه باختری است. در کرانه باختری، این منطقه به نواحی گوناگونی تقسیم شده که در هرکدام، سیستم متفاوتی حاکم است. در برخی نواحی اداره امنیتی و مدنی هردو با صهیونیستهاست، در نواحی دیگری اداره امنیتی با صهیونیستها و اداره مدنی با تشکیلات خودگردان است و در تعداد معدودی از مناطق، اداره هردو امور برعهده تشکیلات خودگردان قرار داده شده. با این حال مدیریت نظامی سراسر منطقه ازجمله در هوا و مرزها با تلآویو است. آنچه در این منطقه رخ میدهد، تجاوزهای گاهوبیگاه صهیونیستها به مناطق فلسطینینشین و همکاری دستگاههای امنیتی تشکیلات خودگردان با آنها برای سرکوب گروههای مقاومتی است. به نظر میرسد تحریرالشام نیز در سوریه قرار است همان وظایف و وضعیت تشکیلات خودگردان را داشته باشد.
ترکیه موضعگیری معناداری درخصوص تجاوزات و پیشرویهای رژیمصهیونیستی در خاک سوریه نداشته است. این درحالی است که آنکارا بهعنوان حامی جبههالتحریر خود را دارای نفوذ در سوریه میداند. ترکیه برای نشان دادن حسننیت میتواند و باید اقداماتی علیه رژیم ترتیب دهد. محکومیت توسعه اشغالگری رژیمصهیونیستی در سوریه و استفاده از توان دیپلماتیک برای برگزاری نشست اضطراری سازمان کنفرانس اسلامی و شورای امنیت ازجمله این اقدامات است. ترکیه همچنین میتواند فورا به تقویت نظامی سوریه پرداخته و پیشروی رژیم را متوقف کند. گام بعدی آنکارا میتواند کمک به احیای پدافند هوایی، زرهی و توان هوایی سوریه با نظام سیاسی جدیدش باشد.
*بازنشر مطالب دیگر رسانهها در نشر روز به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان میباشد.
پایان خبر نشر روز
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "تحریرالشام به تشکیلات خودگردان تبدیل میشود؟" هستید؟ با کلیک بر روی عمومی، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "تحریرالشام به تشکیلات خودگردان تبدیل میشود؟"، کلیک کنید.